Tips til vask av bilen

Av

Å vaske bilen grundig er en viktig del av bilpleie for å opprettholde utseendet og beskytte overflaten. Her er en enkel veiledning om hvordan du kan vaske bilen på en effektiv måte:

 1. Velg riktig sted: Finn en skyggefull plass å vaske bilen for å unngå at såpe tørker for raskt på overflaten. Unngå å vaske bilen under direkte sollys, da det kan føre til vannflekker og såpeskader.

 2. Forbered utstyret: Du trenger en hageslange eller en bøtte med rent vann, en mild bilshampo, en børste eller en vaskehanske, en svamp eller vaskeklut, og en tørkehåndkle eller mikrofiberduk. Sørg for at alt utstyret er rent og ikke har partikler som kan ripe lakken.

 3. Skyll bilen: Start med å skyll bilen grundig med vann for å fjerne løs skitt og smuss. Bruk en hageslange eller bøtte med rent vann og skyll fra toppen og nedover.

 4. Påfør såpe: Bland den anbefalte mengden mild bilshampo med vann i en egen bøtte. Bruk en svamp eller vaskehanske for å påføre såpeløsningen på bilen. Arbeid deg nedover, en del av gangen, og sørg for å dekke hele overflaten.

 5. Vask bilen: Bruk en børste eller vaskehanske til å forsiktig skrubbe overflaten. Unngå sterkt trykk for å unngå riper i lakken. Vask én del av gangen og skyll børsten eller vaskehansken regelmessig for å fjerne skitt.

 6. Skyll grundig: Skyll av såpen grundig med vann, igjen fra toppen og nedover. Pass på å fjerne all såpe for å unngå såpeskader.

 7. Tørk bilen: Bruk et mykt tørkehåndkle eller en mikrofiberduk for å tørke bilen. Tørk forsiktig for å unngå riper.

 8. Siste touch: Når bilen er tørr, kan du bruke en bilvoks eller et beskyttelsesmiddel for å gi ekstra glans og beskyttelse for lakken.

Tips:

 • Unngå å bruke vanlig husholdningsmiddel som oppvaskmiddel, da det kan fjerne voksen eller beskyttelseslaget på bilen.
 • Bruk separate kluter eller svamper til å vaske hjulene, da de ofte inneholder mye skitt og bremsestøv som kan ripe lakken.
 • Vask bilen regelmessig, spesielt etter kjøring på saltede veier eller i dårlig vær.

Ved å følge disse trinnene og bruke riktig utstyr, kan du holde bilen din ren og godt beskyttet for en lengre levetid.

Relaterte produkter

Meny

Innstillinger